Следвайте Гласове в ТелеграмГерманската автомобилна група Фолксваген (Volkswagen) засега няма да

...
Следвайте Гласове в ТелеграмГерманската автомобилна група Фолксваген (Volkswagen) засега няма да
Коментари Харесай

Фолксваген отложи решение за нов завод за батерии заради слабо търсене на електрически коли

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Германската автомобилна група " Фолксваген " (Volkswagen) към този момент няма да дефинира мястото за създаване на четвърта си фабрика за акумулатори, защото търсенето на електрически транспортни средства в Европа изостава от упованията, съобщи ръководителят й Оливер Блуме в сряда.

Компанията оглеждаше Чехия, Унгария, Полша или Словакия като допустимо място за гигафабрика за акумулатори за електрически коли в Източна Европа и към този момент отсрочи решението си един път предходната година.

Чешките управляващи са решили да оферират на други вложители заделеното от тях за " Фолксваген " място, защото не могат да си разрешат да чакат повече, написа Ройтерс.

Германският автомобилостроител към този момент Залцгитер (Германия), Валенсия (Испания) и Сейнт Томас (Канада) като местоположения за произвеждане на батерийни кафези. По данни на компанията трите завода ще има смесен индустриален капацитет от до 200 гигаватчаса (GWh) годишно.

" Въз основа на пазарните условия, в това число бавното повишаване на пазара на електрически транспортни средства с акумулатори в Европа... за момента няма бизнес аргументация за взимане на решение за спомагателни местоположения ", сподели Блуме в изказване, предоставено от чешкото поделение на " Фолксваген " Skoda Auto.

Блуме беше в Прага тази седмица за диалози с чешката администрация и съобщи, че " Фолксваген " остава зает с производството на електрически коли в Чехия и ще пусне произвеждане на нови модели през идващите години.

Премиерът Петр Фиала сподели, че страната ще стартира да се концентрира върху други планове. " Не можем да продължим да държим земята за този план ", сподели Фиала на конференция.

Министърът на индустрията Йозеф Сикела добави, че се водят диалози с петима вложители, като два от тези планове са в сходен мащаб като проектите на " Фолксваген ".

Производители на коли и анализатори предизвестиха предходната седмица, че търсенето на електрически автомобили не се развива съгласно упованията, като личната книга с поръчки на немската група спадна до 150 хиляди коли в Европа от 300 хиляди през 2022 година

Инфо: dnevnik.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР